O nama

Poštovani,

Atila Borbaš

Atila Borbaš

Firma Borplastika eko d.o.o. je osnovana 2009. godine u Novom Sadu  i deo je kompanije  Bor-plastika d.o.o. Bor-plastika d.o.o. osnovana je 1997. godine, u potpuno privatnom vlasništvu. Od male ali perspektivne  firme, razvila se u renomiranu, poznatu i od struke priznatu kompaniju, koja nudi širok spektar proizvoda od termoplastike.

Zahvaljujući trudu uloženom u neprekidno usavršavanje tehnologije proizvodnje, s ponosom možemo reći da se konkurentnost našeg proizvodnog asortimana može meriti, ne samo u lokalnim nego i u regionalnim razmerama.

Projektovanje i izrada naših uređaja baziraju se na smernicama koje nalaže Evropska unija i normama priznatim od strane iste. Uz svaki isporučen uređaj kupac dobija i Potvrdu kvaliteta, a samo atestiranje vrše institucije nadležne za obavljanje te delatnosti. U celokupno poslovanje naše kompanije implementiran je integrisani sistem upravljanja kvalitetom i okolinom skladno međunarodnim standardima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004.

Naši zaposleni, svojim znanjem, trudom i predanošću, svakodnevno osiguravaju visok nivo kvaliteta proizvoda i uspešnost samog poslovanja firme. U želji da zahtevi i potrebe krajnjeg korisnika naših proizvoda u potpunosti budu ispoštovani, trudimo se postojeće znanje i sposobnosti dodatno usavršavati i držati korak s trenutnim svetskim trendovima.

Daljim razvojem tehnologije i uređaja za zaštitu životne sredine, prvenstveno uređaja za prečišćavanje vode i vazduha, ujedinjujemo svoje znanje i dugogodišnje iskustvo s priznatim fakultetima:Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, Departmana za hemiju, biohemiju I zaštitu životne sredine PMF-a Univerziteta u Novom Sadu kao i drugih. Takvom fuzijom svi radnici  naše kompanije daju svoj doprinos, ne samo kvalitetno očuvanoj životnoj sredini već i stvaranju visoko kvalitetnih proizvoda.

Svesni činjenice da je zaštita okoline i očuvanje prirode i njenih resursa, neizostavan segment u kreiranju poslovne strategije svake ekološki svesne firme, odlučili smo sve proizvodne činioce prilagoditi navedenom i dugoročne planove bazirati na istom.

Ovim bih se putem hteo zahvaliti svim našim zaposlenima, kao i mnogobrojnim poslovnim partnerima, koji firmu Bor-plastika d.o.o. čine upravo ovakvom kakva je danas i potvrđuju njen status – visoko na lestvici veoma zahtevnog merila zvanog regionalno tržište.

 

Atila Borbaš , direktor

 

POLITIKA KVALITETE I OKOLINE

- BUDUĆNOST POSTOJI-

Filozofija:

Dugogodišnjim iskustvom smo dostigli prepoznatljivi kvalitet na tržištu, koji je doprineo očuvanju i zaštiti okoline, a time i povećanju životnog standarda. Savremena tehnologija nam omogućava da zadovoljimo sve specifične potrebe kupaca, pri čemu je zaštita okoline na prvom mestu. Kako se naša proizvodnja  nalazi u neposrednoj blizini Parka prirode „Kopački rit“, dugoročna misija nam je da našu delatnost prilagodimo politici održivog razvoja cele regije, na čemu i aktivno radimo.

Ciljevi:

  • Neprekidno povećavanje kvalitete i sigurnosti naših proizvoda
  • Razvoj novih tehnologija i proizvoda
  • Proširivanje proizvodnje
  • Povećavanje konkurentnosti na inozemnom tržištu
  • Neprekidan nadzor i smanjenje negativnih uticaja na okolinu
  • Kontinuirano usklađivanje sa važećim pravilnicima i zakonima
  • Podizanje ekološke svesti i savesti ljudi

Sredstva:

Kako bi se postiglo što veće zadovoljstvo kupaca i što manje opterećenje okoline, naši radnici  se kontinuirano obučavaju na seminarima, kursevima i simpozijumima zavisno  od domena struke. Svi zaposleni u proizvodnji su sertifikovani za zavarivanje prema smernicama nemačkog udruženja zavarivača.
Svi naši uređaji za prečišćavanje otpadnih voda se projektuju i izrađuju prema evropskim normama i atestirani su od strane odgovarajuće institucije.
Svaki zaposleni u našoj kompaniji  je upoznat sa politikom poslovanja, radi u duhu uvedenih normi, te sa svojim pristupom doprinosi neprekidnom poboljšavanju kvaliteta i očuvanju životne sredine.