Bazeni i bazenska tehnika

BAZENI S PRELIVOM

Bazeni sa prelivom izvode se na način koji omogućuje prelivanje vode preko ruba bazena, u odvodni kanal koji ga opasuje. Nakon toga vrši se filtracija i hemijska obrada vode, pa njeno vraćanje u bazen uz pomoć mlaznica postavljenih na zidovima i dnu bazena. Ova vrsta bazena koristi se uglavnom za javnu upotrebu (javna kupališta), no preporučuje se i za privatne svrhe, zbog izrazito visokog kvaliteta i čistoće vode.

BAZENI SA SKIMMEROM

Najrašireniji tip bazena za privatnu upotrebu jesu bazeni sa skimmerom. Skimmer je uređaj koji omogućuje uklanjanje površinskih nečistoća (npr. lišće). Postavlja se cca 20-25 cm ispod površine vode, a raspored i dimenzije istoga zavise od dimenzije bazena. Prednosti bazena sa skimmerom u odnosu na bazene s prelivom su jednostavnost izvedbe i manje dimenzije podstanice.

MASAŽNE KADE

U mogućnosti smo Vam ponuditi masažne kade svih oblika i dimenzija, i ugradnju istih, kao i pripadajuće dodatne opreme ponuđene na tržištu.

Modeli bazena

Modeli bazena

Modeli bazena

UGRADNJA BAZENA

Zavisno od veličine bazena, u mogućnosti smo isporučiti gotov (manji bazeni) ili u delovima bazene, koji se naknadno sastavljaju na mestu ugradnje. Montaža ukopanog tipa bazena izvodi se na način da se gornji rub bazena i prošireni nogostup postavljaju 10-15 cm više od okolne površine terena. Na taj se način sprečava ulaz atmosferskih voda u bazen. Kota iskopa određuje se u zavisnosti od dubine bazena i maksimalnom nivou  podzemne vode. Širina i dužina iskopa trebaju biti cca 20-25 cm veće od gabarita bazena. Ako se, zbog manjka prostora, delovi bazena moraju sastavljati u samom iskopu, tada iskop mora biti 50-70 cm veći od pripadajućih dimenzija bazena. Temeljna armirano betonska ploča, debljine 15-20 cm, mora biti u potpuno vodoravnom položaju, izvedena tehnikom zaribanog betona. Podni odvod je potrebno ubetonirati u temeljnu ploču.

Za betoniranje zidova bazena koristi se beton C 25/30, s minimalnom količinom vode. Za izvođenje istih nije potrebno postavljanje oplate. Naime, pre početka samog betoniranja bazen se počne puniti vodom i nakon 25-30 cm visine vode u bazenu, započinje se s betoniranjem zidova. Na ovaj se način postiže ravnoteža između sila u betonu i uzgona vode. Betoniranje se izvodi u slojevima čime se osigurava idealna ravnina stranica.

Foto galerija

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni

Bazeni